Galvenie » Raksti » Medicīna

Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā

 Izglītības programma izstrādāta atbilstoši 2016.gada 14.oktobra Ministru kabineta noteikumiem Nr.545 “Pārtikas apritē nodarbināto personu apmācības kārtība pārtikas higiēnas jomā”, kas ietver tēmas:

  1. Vispārīgā daļa:
    1. galveno pārtikas apriti reglamentējošo Eiropas Savienības un Latvijas Republikas normatīvo aktu prasību raksturojums;
    2. pārtikas uzņēmēju pienākumi un atbildība;
    3. pārtikas aprites uzraudzība un kontrole Latvijā.
  2. Pārtikas kvalitāte un nekaitīgums:
    1. pārtikas kvalitātes un nekaitīguma jēdzieni;
    2. izplatītāko pārtikas izraisītu slimību raksturojums;
    3. izplatītākie pārtikas piesārņošanas iemesli, piesārņojuma mehānismi un profilakses pasākumi piesārņojuma novēršanai.
  3. Personāla higiēnas prasības.
  4. Pārtikas higiēna:
    1. vispārīgās un īpašās higiēnas prasības;
    2. laba higiēnas un laba ražošanas prakse pārtikas uzņēmumā;
    3. pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas pamatprincipi.

  • 4 akadēmiskās stundas
  • Pēc programmas apguves tiek izsniegta apliecība saskaņā ar MK noteikumiem Nr.545 

 

Izglītības programmu realizē praktizējoša (reģistrēta) ārstniecības persona - galvenā medicīnas māsa.

Dalības maksa EUR 16,00

 

Dalības pieteikšana

Ja Jūs vēlaties apgūt šo izglītības programmu, bet tai nav izsludināta pieteikšanās (sākumlapā), tad Jums ir iespēja pieteikties dalībai šajā izglītības programmā gaidot, kad ar Jums sazināsies un piedāvās dalību tuvākajā komplektējamajā mācību grupā. Pieteikt dalību rezervējot sev vietu var Vienotajā pieteikšanās sistēmā (VPS). 

Kategorija: Medicīna | Pievienoja: izglitibapraktikums (27.02.2017)
Skatījumu skaits: 642 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
avatar